Nick Laarhuis en Saskia Overzee Boenders organisatoren Zonnestraalfestival.
Volledig scherm
Nick Laarhuis en Saskia Overzee Boenders organisatoren Zonnestraalfestival. © Lars Smook

Gedreun van housemuziek niet welkom op Zonnestraalfestival Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Geen gedreun, beats, weg met het 'kaboem, kaboem' van housemuziek. De bezoekers van het nieuwe muziekfestival zondag 17 juli in het Scholtenhagenpark moeten vooral ontspannen.

,,House schrikt af. De bezoekers kunnen op het gras liggen, picknicken en lekker naar de muziek luisteren. Chillen", zegt Nick Laarhuis. De 25-jarige inwoner van Beckum is aan de slag gegaan met de organisatie van het Zonnestraalfestival, een nieuw muziekfestijn.

Tropical House
Het evenement op zondag is van 15.00 tot 23.00 uur en moet niet alleen jongeren naar het park naast zalencentrum 't Hagen lokken. ,,We mikken op een bredere doelgroep. Ook dertigers en veertigers zijn welkom. Er klinkt geen 'kaboem', 'kaboem', maar er worden rustige nummers gespeeld. Het is de stijl van Deephouse en Tropical House", zegt Laarhuis, die zelf als deejay op het podium staat. Nicky Vannettie is zijn artiestennaam. Dat bekt lekkerder dan Nick Laarhuis. De andere deejays zijn Vin Postéga, Praia del Sol, Thom Sebo en Mike Gerritsen. Bands treden niet op tijdens het Zonnestraalfestival. Alleen deejays zorgen voor de muziek.

Laarhuis hoopt dat het Zonnestraalfestival geen eendagsvlieg is. Maar dat is afhankelijk van de interesse zondag. ,,De entree is gratis. Ik hoop dat het een succes wordt. Dan kunnen we zouden we het volgend jaar wellicht uitbreiden", zegt Laarhuis.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.