Volledig scherm
© ThinkStock

Haaksbergen wil fietssnelweg richting Achterhoek

HAAKSBERGEN - Met de aanleg van fietssnelweg F35 komt Haaksbergen er bekaaid van af. Wierden, Almelo, Borne, Hengelo, Oldenzaal, Enschede en Glanerbrug zijn straks verbonden met een extra breed fietspad. Haaksbergen niet.

D66 en LH dienden donderdag een voorstel in om te onderzoeken of een fietssnelweg (de F18) van Enschede naar Haaksbergen, Neede en Eibergen haalbaar is als de huidige N18 wordt afgewaardeerd tot 60 kilometerweg.

Unaniem
Het voorstel werd unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Wethouder Peter van Vlaanderen zegt al met collega’s in Twente over een zijweg van de fietssnelweg te hebben gesproken. Omdat een F18 richting Achterhoek gaat, wil hij dit ook bespreken met de gemeente Berkelland en provincie Gelderland.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.