Volledig scherm

In beeld | Sint ruilt in Haaksbergen MBS-trein in voor elektrokar

HAAKSBERGEN - Bij de intocht van Sinterklaas werd dit jaar gebroken met een lange traditie. Voor het eerst sinds jaren kwamen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zaterdag niet aan met de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg (MBS).

De Goedheiligman miste dit keer de trein omdat die al in een vroegtijdig stadium was geboekt voor een bedrijfsuitje. Sinterklaas had de stoomtrein daarom ingewisseld voor een grote elektrokar, geleend van Natuurmonumenten die daar mensen mensen mee door het Buurserzand rijdt. De aankomstplek was nu De Kalter waar Sinterklaas werd onthaald voor een grote schare kinderen.

Die liepen met hun ouders vanaf het plein aan de Spoorstraat naar de Markt voor de officiële ontvangst bij het gemeentehuis. Traditiegetrouw met de vrolijke klanken van de Haaksbergse Harmonie voorop in de stoet. Onderweg mochten enkele kinderen even meerijden in de elektrokar.

Blik hieronder terug op de intocht van Sinterklaas en zijn pieten in Haaksbergen. (Beeld: Reinier van Willigen)

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© Reinier van Willigen
  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.