Volledig scherm
© Ben Lensink

Jordaan beveiligd terug op sokkel in ‘zijn’ Scholtenhagen in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Willem Hendrik Jordaan staat weer op zijn vertrouwde plek, de sokkel in het Scholtenhagen, het park dat hij in 1902 schonk aan de Haaksbergse bevolking.

Het bronzen borstbeeld is mechanisch beveiligd en tegelijkertijd gereinigd en opnieuw in de was gezet bij Binder Art Service in Haarlem.

Diefstal
Het beeld van Jordaan was een van de sculpturen die na een reeks diefstallen van bronzen beelden enkele jaren geleden uit voorzorg zijn weggehaald en opgeslagen.

Wellicht dat Jordaan binnen afzienbare tijd uitkijkt op nog een kunstwerk. Er leven ideeën om de Vrouwenboot, die tot voor kort lag aangemeerd in de bergingsvijver, op te knappen en te verplaatsen naar de vijverpartij in het park naast Het Hagen.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.