Volledig scherm
© Thinkstock

Kluis in Haaksbergen echt op slot: reisdocumenten achter slot en grendel

HAAKSBERGEN - Een kluis die niet open kan. Dat zou voor een gemeente die in financieel zwaar weer verkeert niet zo’n groot probleem mogen zijn. Vervelend wordt het echter als in die kluis ook identiteitsbewijzen en paspoorten liggen waar burgers op wachten.

Inwoners van Haaksbergen die zich woensdagochtend meldden aan de publieksbalie om hun reisdocumenten op te halen werden dan ook onverrichte zaken naar huis gestuurd. De deur van de kluis, waarin de documenten veilig zijn opgeborgen, was kapot en gaf dan ook geen haarbreed mee. Een monteur moest eraan te pas komen om de kluis te openen. Die klus is inmiddels geklaard.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.