Voorzitter Richard Migchielsen van SV Bon Boys Haaksbergen.
Volledig scherm
Voorzitter Richard Migchielsen van SV Bon Boys Haaksbergen. © Toma Tudor

KNVB gebruikt Bon Boys Haaksbergen als voorbeeldclub voor normen en waarden

HAAKSBERGEN - SV Bon Boys Haaksbergen is voor de KNVB een voorbeeldclub waar het gaat om normen en waarden binnen en buiten de lijnen. Voorzitter Richard Migchielsen mag zondag in het RTL Nieuws uitleggen waarom.

De nieuwsredactie van RTL is de afgelopen maanden op onderzoek uitgegaan om een beeld te krijgen hoe het er vier jaar na de dood van clubgrensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere aan toe gaat op de amateurvelden. De bevindingen worden zondagavond in het nieuws van 18.00 uur en 19.00 uur bekendgemaakt.

Normen en waarden
De zondagderdeklasser Bon Boys is een jaar geleden aan de slag gegaan met een nieuw bestuur. Dat heeft onder aanvoering van voorzitter Richard Migchielsen compleet nieuwe structuren op alle niveaus aangebracht binnen de vereniging. Tegelijk is zwaar ingezet op normen en waarden. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij de KNVB.

Gedrag
In dat proces moet bijvoorbeeld iedere vrijwilliger een verklaring omtrent gedrag (VOG) overleggen. Ook hecht de club er veel waarde aan dat leden elkaar rechtstreeks aanspreken op vervelend gedrag of taalgebruik.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.