Archieffoto van de boom
Volledig scherm
Archieffoto van de boom © Lars Smook

Koperdieven stelen kabel van kerstboom langs N18

EIBERGEN - De 200 meter lange kabel die elk jaar gebruikt wordt voor de verlichting van de kerstboom langs de N18 is afgelopen donderdag gestolen.

Dat meldt de Stichting Sterren Stralen op Facebook.

De kabel is van een houten haspel gehaald op het industrieterrein van Auto Schade Specialist de Kiefte in Eibergen. Daar wordt de 5-aderige kabel elk jaar opgeslagen. De dieven zijn op het terrein gekomen door de omheining door te knippen. De Rotary is op zoek naar een nieuwe kabel omdat 19 november de kerstboom weer wordt opgetuigd.

Sterren Stralen
De boom wordt al dertien jaar opgezet door de Rotaryclubs Haaksbergen en Neede en staat symbool voor de actie SterrenStralen, waarmee de Rotary geld inzamelt voor het goede doel.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.