Volledig scherm

Lidl en Roerink mogen ook 'hun' marktplan presenteren aan Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Nordwick V.O.F. heeft zijn plannen voor het ‘gat in de Markt’ eerder deze maand in een commissievergadering gepresenteerd. Ook Lidl en lokale vastgoedman Ben Roerink krijgen nu de kans om hun plan te presenteren.

Het college van B en W heeft een intentie-overeenkomst getekend met Nordwick voor de bouw van winkels en appartementen aan de Markt en grondgebonden woningen aan de Hibbertsstraat. Ben Roerink en Lidl - die inmiddels samen optrekken - hebben eerder dit jaar afzonderlijk van elkaar een bieding gedaan voor een Marktplan met supermarkt.

Met een donderdagavond aangenomen motie geven LH, D66 en PvdA Roerink en Lidl alsnog de kans om hun oorspronkelijke plannen aan de raad te presenteren. Oppositiepartijen CDA, VVD en GGH stemden tegen. Zij denken dat de presentatie geen zin heeft. De bieding van Lidl is namelijk onuitvoerbaar: een deel van de benodigde grond is nu in bezit van Roerink.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.