Met de stoomlocomotief op Najaarsstoomdag
Volledig scherm
Met de stoomlocomotief op Najaarsstoomdag © Eigen foto

Najaarsstoomdag en koopzondag in Haaksbergen

Het wordt zondag ouderwets gezellig in Haaksbergen. Op het gebied van historie is er namelijk van alles te beleven in het centrum en bij Museum Buurtspoorweg.

Door het hele centrum is er een variatie aan oude ambachten, voertuigen, materialen en gereedschappen te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een koperslager, touwslagerij en dorsploeg uit vroegere tijden en rijdt er een mini stoomlocomotief voor de kinderen. Met deze jaarlijkse Najaarsstoomdag sluit Museum Buurtspoorweg het rijseizoen af. Daarnaast zijn de winkels in het centrum van 12.00 uur tot 17.00 uur open.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.