Oostendorper Watermolen
Volledig scherm
Oostendorper Watermolen © Wouter Borre

Nieuwe brug bij Oostendorper Watermolen in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De brug in de Watermolenweg, nabij de Oostendorper Watermolen, wordt direct na de zomervakantie vervangen door een nieuwe. Als gevolg daarvan is de Watermolenweg ter hoogte van de watermolen afgesloten voor fietsers en wandelaars. Voor auto's is de brug hoe dan ook niet toegankelijk.

De klus staat op de rol voor 23 en 24 augustus en wordt uitgevoerd door Van Heteren Weg- en Waterbouw uit Hengelo. Woordvoerder Remco Kerkhof van dit bedrijf verwacht dat de klus niet langer dan de twee geplande dagen in beslag neemt. "Op 23 augustus verwijderen we de huidige brug. Een dag later plaatsen we de nieuwe. Die staat al klaar bij ons bedrijf", zegt Kerkhof.

Noodzakelijk
Vervanging is volgens de gemeente Haaksbergen - die eigenaar is van de brug bij de monumentale watermolen - noodzakelijk. "De staat van de huidige brug is slecht. Dat geldt niet alleen voor het brugdek, maar ook voor de constructie daaronder", aldus woordvoerder Arjen Maat van de gemeente Haaksbergen.

De nieuwe brug is identiek aan de huidige brug.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.