Directeur Michel Wentink van Noordendorp Transport.
Volledig scherm
Directeur Michel Wentink van Noordendorp Transport. © Frans Nikkels

Noordendorp uit Haaksbergen duurzaam en veilig transportbedrijf

HAAKSBERGEN - Noordendorp Transport heeft het convenant met de Inspectie Leefomgeving en Transport verlengd. Het convenant draagt bij aan de veiligheid van de chauffeurs en de medeweggebruikers, zegt Wilma ten Elshof, hoofd financiën en kwaliteit van Noordendorp.

Rust- en rijtijden
„Onze wagens zijn uitgerust met boordcomputers, waarmee rust- en rijtijden worden geregistreerd, net als overtredingen daarvan. Die gegevens gebruiken wij om ritten te analyseren en om te coachen.”

Files
De vervoerder kan bovendien anticiperen op situaties op de weg die van invloed zijn op bijvoorbeeld de rijtijden, zoals files. „Zo blijven we binnen de regels en dat draagt bij aan de veiligheid”, aldus Ten Elshof.

De verlenging volgt op het eerste convenant van twee jaar geleden. Na audits, waarbij de bedrijfsvoering onder de loep is genomen, is vrijdag het tweede convenant getekend. Dat is vijf jaar geldig.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.