Volledig scherm
© Annina Romita

Organisatie Tropical Night Haaksbergen kan drukte niet aan

Haaksbergen – Verplaatsing van het evenement Tropical Night van het centrum in Haaksbergen naar het Scholtenhagen is een schot in de roos. Wat heet. Zaterdagavond werd de organisatie compleet verrast door een veel groter aantal bezoekers dan de 400 tot 500 mensen waar op was gerekend.

Dat leidde tot heel lange wachttijden bij de bars en toiletten. Sommige bezoekers waren daarover zo boos dat ze al snel weer de biezen pakten en de drankmunten inleverden. De rij bij de damestoiletten was soms zo lang dat een aantal besloot maar in de bosjes te plassen.

Mede-organisator Hans Rikhof geeft grif toe dat hij zich gigantisch heeft verkeken op de belangstelling en bood rond half een ’s nachts zijn excuses aan namens de organisatie. Bij beloofde beterschap voor volgend jaar. Tegen het eind van de Tropical Night werden op het terrein voor de muziekkoepel en het naast gelegen ’t Hagen nog een paar extra toppunten geopend.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.