Het pannaveldje van voetbal club VV Haaksbergen
Volledig scherm
Het pannaveldje van voetbal club VV Haaksbergen © Frans Nikkels

Pannaveld vv Haaksbergen voorlopig op slot na ophef over kunstgras

HAAKSBERGEN - VV Haaksbergen bant voetballers van het pannaveld aan de Scholtenhagenweg. Op het kleine kunstgrasveld wordt voorlopig niet gevoetbald. De club reageert daarmee op de ophef die is ontstaan na de televisieuitzending van Zembla dat rubberkorrels op veel kunstgrasvelden kankerverwekkend zouden kunnen zijn.

Bon Boys gaat wellicht de jongste jeugd weren van het kunstgras. Daarover wordt maandagavond in de bestuursvergadering een beslissing genomen. Andere voetbalverenigingen in de gemeente grijpen niet in. Trainingen en wedstrijden op de kunstgrasvelden van HSC'21, Hoeve Vooruit en Buurse gaan gewoon door.

Onduidelijkheid
Het bestuur van vv Haaksbergen laat in een verklaring op de website weten dat het pannaveld voorlopig niet voor verenigingsactiviteiten wordt gebruikt. "Dit vanwege de onduidelijkheid met betrekking tot de veiligheid", aldus het bestuur van vv Haaksbergen. Het kunsgrasveld is ingestrooid met rubber.

Uitkomsten
Ook op de andere kunstgrasvelden van de voetbalclubs in Haaksbergen liggen rubberkorrels. Zij wachten de uitkomsten van het aanvullend onderzoek van het RIVM af. De resultaten van dat onderzoek worden eind dit jaar verwacht.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.