Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Tweede wandeletappe vierdaagse Haaksbergen afgelast

HAAKSBERGEN – De organiserende Wandelkring Dio heeft de tweede etappe van de Haaksbergse wandelvierdaagse voor dinsdagavond afgelast. De organisatie heeft dinsdagmiddag alle dertien scholen waarvan grote groepen leerlingen met hun ouders meelopen, meegedeeld dat ze het niet aandurft om te gaan wandelen.

De organisatie heeft zich bij het besluit gebaseerd op berichten op internet en de vaste adviseur van Achterberg ballonvaarten. ,,De verwachting was dat het tussen 18.00 en 21.00 uur zou onweren. Daarom hebben we het niet aangedurfd’’, zegt DIO-woordvoerder Theo Mentink. Volgens hem toonden de scholen alle begrip voor het besluit.

Start
De start zou dinsdagavond bij de basisschool Pius X aan de Jordaansingel zijn. Maandag op de eerste wandelavond meldden zich 2150 deelnemers. Verreweg het grootste deel daarvan (2070 wandelaars) bestaat uit kinderen van de dertien deelnemende scholen die de vierdaagse samen met hun ouders lopen.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.