Volledig scherm

Voorlopig geen extra kernafval in Ahaus

AHAUS - In het Duitse Ahaus wordt voorlopig geen kernafval opgeslagen uit de stilgelegde onderzoeksreactor in Jülich bij Aken. Dat meldt de Münsterland Zeitung.

De zogenoemde castor-transporten zouden in 2017 vanuit Jülich naar Ahaus rollen. Door nieuwe regels voor het vervoer van radioactief afval is dat niet haalbaar, zegt een woordvoerder van het bedrijf dat de kernreactor in Jülich ontmantelt. De vrachtwagens die kernafval transporteren voldoen niet aan de extra eisen, bijvoorbeeld om bestand te zijn tegen terroristische aanslagen.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.