Volledig scherm
© Charel van Tendeloo

Voormalige huishoudschool in Haaksbergen geen monument

HAAKSBERGEN - De voormalige huishoudschool aan de Sterrebosstraat in Haaksbergen wordt niet op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Daarmee is het verzoek van de erfgoedvereniging Bond Heemschut afgewezen.

Het pand, dat onderdak bood aan 't Iemenschoer, is van de gemeente. Die wil het gebouw verkopen aan een commerciële partij. Die partij heeft aangegeven de kenmerkende aspecten van het gebouw uit de wederopbouwperiode te willen behouden. Om die reden is toewijzen van de monumentale status niet nodig stelt de monumentenraad. De gemeente sluit zich aan bij dat advies.

  1. ‘Achtervolgingen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ‘Ach­ter­vol­gin­gen als in Almelo en Haaksbergen horen bij ons vak’

    ENSCHEDE - De politie had deze week onder meer drie waarschuwingsschoten nodig om een einde te maken aan twee achtervolgingen op hoge snelheid. Zaterdagavond in Almelo, omdat een automobilist - onder invloed en zonder rijbewijs - vluchtte en daarbij een politieauto en meerdere stilstaande voertuigen ramde. En maandagavond in Haaksbergen, toen de bestuurder van een busje met valse kentekenplaten er vandoor ging. Bij beide achtervolgingen waren mensenlevens in gevaar, van betrokken dienders en omstanders.

Enschede e.o.