Volledig scherm
© Annina Romita

Hoogbejaarde man (93) in Nijverdal slachtoffer van babbeltruc

NIJVERDAL - Een 93-jarige inwoner van Nijverdal is afgelopen maandagochtend slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Rond een uur of half tien in de ochtend kreeg de hoogbejaarde man twee mensen aan de deur van zijn woning aan de Boomcateweg. De bezoekers gaven aan dat ze voor een gascontrole kwamen. Vervolgens verzocht het tweetal het slachtoffer om zijn waardevolle spullen voortaan bij elkaar te houden, in het geval er een keer brand zou uitbreken in de woning.
Toen de zogenaamde controleurs weg waren, ontdekte de man dat hij een onbekend geldbedrag miste. Het slachtoffer heeft daarna aangifte gedaan bij de politie.
Politieagenten hebben de zaak in onderzoek. Volgens een woordvoerder van de politie komt deze variant van de babbeltruc regelmatig voor.

  1. Vleesveekeuring in Enter: oog
van de keurmeester ziet alles

    Vleesveekeuring in Enter: oog van de keurmeester ziet alles

    ENTER - Een grote publiekstrekker op de Enterse paarden- en ponymarkt donderdag was onbetwist de vleesveekeuring. Fokkers uit heel Nederland showen hun mooiste koeien, maar de keurmeesters zijn kritisch. Te zwaar op de benen, keihard in de bespiering, goede ronding in de bil, fijn in de huid. Voor de gemiddelde bezoeker bij de vleesveekeuring van de Vleesvee Commissie Enter in het centrum van het dorp, gaat een wereld open. Hier komen fokkers uit het hele land met hun mooiste koeien. In de hoop aan het eind van de dag weer naar huis te gaan met een kampioen of in ieder geval een goede beoordeling. Zo’n 140 koeien van drie stamboeken doen mee aan de keuring: het Franse ras Blonde ’d Aquitaine, Italiaanse Piemontese en het Hollandse Verbeterd Roodbont. Rondom het plein staan de koeien bil aan bil geduldig te wachten op een bed van dik stro. In het midden van het plein zijn de drie ringen waar de verschillende rassen worden gekeurd.   Na de staprondes is het tijd voor juryberaad. Uiteindelijk blijkt nummer 84 de mooiste van het stel. Fokker Bas Basemans uit Brabant is trots. „Gisteravond hebben we haar gewassen en vanochtend zo uit de wei gehaald. Het is een prachtig ras. Weinig ziek en cholesterolarm vlees. We hebben er in totaal honderd waarvan acht excellente dieren. Liefde en goed eten maakt ze tevreden.” De keuring wordt jaarlijks georganiseerd door de Vleesvee Commissie Enter. Vanwege het 25-jarig bestaan van de commissie was het deze keer een speciale jubileumeditie. Naast de keuringen kon het publiek genieten van diverse shows waarbij onder andere Limousin en Aberdeen Angus koeien in actie kwamen. En uit handen van burgemeester Henk Robben kregen de drie bestuursleden Harry Homan, Harry Boomkamp en Henk Homan een vrijwilligersspeld voor hun bewezen diensten.

Reggestreek