Volledig scherm
© Christian van der Meij

Honderden op slachtvisite in Wendezoele Delden

AMBT DELDEN - De geur van de versgebakken bloedworst, balkenbrij en kaantjes drijft zaterdag over de parkeerplaats van de Wendezoele, aan de overkant van de Twickelerlaan. Iets verderop, bij de ingang van de museumboerderij, sist het vlees op de grote braadpan als het wordt omgedraaid door een van de vele vrijwilligers.

De bezoekers proeven graag van de lekkernijen van de slagers Karel en Frank Groothuis. Het gaat zo hard dat de balkenbrij halverwege de dag al op is. Voorzitter Carla Veldhof van de Wendezoele: „Het is de eerste keer dat we de op traditionele wijze een varken op een ladder leggen en verwerken zoals dat vroeger op de boerderij werd gedaan. We zijn aangenaam verrast door het enthousiasme en de grote belangstelling. Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar.”

Hengelo e.o.