Staatssecretaris Sharon Dijksma verrichte het startsein
Volledig scherm
Staatssecretaris Sharon Dijksma verrichte het startsein © Eric Brinkhorst

250 Twentse gezinnen leven 100 dagen restafvalvrij

ENSCHEDE - Bijna 250 Twentse huishoudens hebben zich uiteindelijk aangemeld voor de actie 100-100-100 van Twente Milieu. Bedoeling is dat zij gedurende honderd dagen, streven naar honderd procent reductie van restafval.

De doelstelling was honderd gezinnen, maar dat zijn er dus tweeënhalf keer zo veel geworden.

Geen sinecure
Het startschot voor de campagne werd vrijdagmiddag op het complex van Twente Milieu gegeven door staatssecretaris Sharon Dijksma, die met Europarlementariër Annie Schrijer-Pierik en de Bornse RTL 4-weerman Dennis Wilt ook ambassadeur van het project is. Zij doen overigens niet zelf mee aan de actie. Er werd dan ook meermalen onderstreept dat de deelnemers het belangrijkst zijn. Zo ook door Dijksma: ,,Ik heb respect voor deelnemers die er mee aan de slag gaan. Het is geen sinecure”, aldus Dijksma.

Directeur Lisette Bosch van Twente Milieu memoreerde dat de ‘stip op de horizon’ afvalloos Twente is. Deze door de Twentse gemeenten afgesproken doelstelling is dat in 2030 nog maar 50 kilo huishoudelijk restafval per persoon per jaar geproduceerd mag worden. Nu is dat gemiddeld nog tussen de 200 en 250 kilo per persoon per jaar. In 2020, over vier jaar dus, moet die hoeveelheid al zijn gehalveerd.

poll

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

  • Niemand kon voorzien dat vluchtelingenstroom zo drastisch zou dalen (21%)
  • Wat een geldsmijterij met onze belastingcenten (73%)
  • Wie wil er überhaupt op een bungalowpark in Holten staan? (6%)
327 stemmen