Volledig scherm
© Thinkstock

4 Twentse bedrijven failliet

WIERDEN/ENSCHEDE - Aannemersbedrijf Schipper uit Wierden is door de rechtbank Overijssel failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door de eigenaar zelf. 

Er waren te weinig opdrachten om de kosten van het bedrijf te kunnen betalen, zegt curator Kolkman. Hij hoopt na het weekend duidelijkheid te hebben over de mogelijkheid van een doorstart. Er wordt momenteel nog doorgewerkt door de negen werknemers. Er is een schuld van 195.000 euro.

Uwimportauto.nl
Kolkman is ook de curator van ANM Handelsonderneming in Almelo, dat werkte onder de naam Uwimportauto.nl. Justitie deed onlangs een inval bij het bedrijf De eigenaar is verdachte in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt en drugshandel. Bij de inval werden 120 auto’s in beslag genomen. De eigenaar van het pand heeft het faillissement aangevraagd.

Intech
In Enschede is het faillissement uitgesproken over installatiebedrijf Intech. Intech was een landelijk opererend installatiebedrijf met specialisaties als werktuigbouwkunde, sanitaire installaties en elektrotechniek. Achtergronden bij het faillissement zijn nog niet duidelijk. Curator is mr. Eringa van Damsté in Enschede.

Feed your body
Ook de eenmanszaak Feed your body fit uit Nijverdal is failliet, curator is mr. Beekman van Daniëls Huisman Advocaten.

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (42%)
  • Dit gaat wel heel ver (24%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (34%)
439 stemmen