rik ter Maat, floormanager crematorium Usselo, geeft toelichting op vacature gastheer/gastvrouw in crematorium.
Volledig scherm
rik ter Maat, floormanager crematorium Usselo, geeft toelichting op vacature gastheer/gastvrouw in crematorium. © Emiel Muijderman

900 sollicitanten voor 1 parttime baan bij Twentse Crematoria

ENSCHEDE - Dat er veel sollicitaties zouden komen, hadden ze wel verwacht. Maar bijna 900 reacties op een parttime baan als gastheer/-vrouw bij de Twentse Crematoria, daar hadden ze niet op gerekend.

Peter Molema (directeur van de Twentse Crematoria) „We zijn natuurlijk ontzettend blij dat mensen ons blijkbaar zien als een interessante werkgever. Maar misschien denken ze bij de functie iets te snel ‘Dat kan ik wel’. Het is echt een heel specifieke baan die veel van je vraagt."

Populair
De vacature kwam twee weken geleden online en werd meteen massaal gedeeld op sociale media. Floormanager crematiebegeleiding Erik ter Maat: "Het ging echt ongelooflijk hard, vooral via Facebook. En de sollicitaties komen nu nóg binnen. We weten dat we een populaire werkgever zijn. Op open dagen wordt regelmatig gevraagd of er nog vacatures zijn. Maar dit heeft ons toch wel verrast.”

Zorgzaam
Onder de belangstellenden veel mensen uit de zorg. Daar zijn de laatste jaren veel ontslagen gevallen en is wel een verwante bedrijfstak. Maar is iemand die in de zorg heeft gewerkt automatisch geschikt voor een crematorium? Ter Maat, die zelf jarenlang gastheer was en nu het team aanstuurt:

„Ik heb zelf in de zorg gewerkt en er zijn inderdaad eigenschappen die in beide takken gevraagd worden. Kunnen omgaan met mensen is heel belangrijk, empathie hebben, weten hoe je tactvol omgaat met emotionele situaties. Maar deze baan vergt ook heel andere kwaliteiten.

poll

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

  • Niemand kon voorzien dat vluchtelingenstroom zo drastisch zou dalen (10%)
  • Wat een geldsmijterij met onze belastingcenten (83%)
  • Wie wil er überhaupt op een bungalowpark in Holten staan? (7%)
224 stemmen