Volledig scherm
Nieuwe maaier van Enschedese fabriek Votex: Roberine F3 © Lars Smook

Achterstand groenonderhoud Enschede door onstuimig weer, gemeente maakt inhaalslag

ENSCHEDE - Het onstuimige weer van de afgelopen tijd en de grote hoeveelheid regen die is gevallen, hebben in Enschede geleid tot een achterstand in het onderhoud van openbaar groen. Op veel plaatsen is het gras langer dan normaal en er is ook meer onkruid. De gemeente belooft een inhaalslag te maken.

Op 30 mei waaiden in stadsdeel Noord 85 en in het centrum 35 bomen om. Verder zijn uit zeker 100 bomen deels afgeknapte takken gezaagd. Het weer op die dag heeft geleid tot een schadepost van 275.000 euro voor de gemeente. "We hebben menskracht moeten inzetten voor het opruimen van de bomen. Dat is ten koste gegaan van het maaien van gras en van het schoffelen", zegt verantwoordelijk wethouder Hans van Agteren. "Maar we denken de opgelopen achterstand binnen twee weken met een inhaalslag opgelost te hebben."

Bezuinigingen
Vanaf vorig jaar is het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Enschede veranderd door bezuinigingen. Sindsdien wordt minder gras gemaaid en vanaf het najaar wordt er minder blad geruimd. Vorig jaar was de taakstelling 1 miljoen euro te bezuinigen op het onderhoud van de openbare ruimte. Dit jaar loopt dat op naar 1,5 miljoen en vanaf volgend jaar bedraagt de bezuiniging structureel 2 miljoen. Die 1,5 miljoen euro is inmiddels ingevuld, maar het college ziet in het kader van voortschrijdend inzicht af van de laatste half miljoen voorgenomen bezuiniging. "We vinden een goed onderhouden openbare ruimte van belang voor de stad.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (76%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (19%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (5%)
106 stemmen