Ondergrondse container vol water
Volledig scherm
Ondergrondse container vol water © Ben Lensink

Afvalcontainers verzuipen in Enschede door extreme regenval

ENSCHEDE - De overvloedige regenval van de afgelopen periode heeft ook onaangename gevolgen voor Twente Milieu. Door hevige regenbuien ontstaan soms problemen met de ondergrondse afvalcontainers. Het regenwater dringt via de rand tussen de stalen plaat rond de container en het wegdek de container binnen.

Zo kan het gebeuren dat een ondergrondse container soms voor een groot deel onder water staat. Dat betekent voor buurtbewoners die een pasje hebben dat zij hun afval niet meer kwijt kunnen in de container. De afvalzakken die er al in zitten, worden door het water naar boven geduwd. Zo lijkt het alsof de container vol zit. Zodra vervolgens een paar zakken naast de container staan, dan ontstaat er al snel een minivuilnisberg.

Roombeek
Dit probleem heeft zich recent voorgedaan bij de ondergrondse afvalcontainer in het Kroedhöfteplein in Roombeek. Daar stonden in een mum van tijd tientallen plastic afvalzakken rond de container, pal voor het kunstwerk aan de kant van de Tollenstraat.

Schade
Normaal gesproken gaat 5 kuub afval in zo’n container. Als de bak bijvoorbeeld voor de helft is gevuld, staat er al vlot zo’n 3 kuub water in de container. In dit geval was de schade extra groot, omdat bleek dat de accu kapot is. Het ding stond lange tijd onder water en kon daar niet tegen. Hoe groot de schade is, kan woordvoer Elièlza Nijhuis van Twente Milieu niet zeggen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Carmel College Oldenzaal hoeft omstreden docent niet terug te nemen

Carmel College Oldenzaal hoeft omstreden docent niet terug te nemen

  • Radicale maatregel voor iemand die zijn mening uit (24%)
  • Prima, hieraan moeten mijn kinderen niet worden blootgesteld (41%)
  • Maar wat als de man extreemlinks was? (35%)
66 stemmen