Volledig scherm
© Christian van der Meij

Asielzoekers krijgen hardloopschoenen in FBK Stadion

HENGELO – Gedragen maar ook spiksplinternieuwe hardloopschoenen zijn woensdagavond in het FBK Stadion uitgedeeld aan een aantal asielzoekers. Eigenaar Frans Koevoets van Run2day Hengelo hoopt hiermee te bereiken dat meer asielzoekers kunnen sporten. Hij heeft rond de dertig schoenen uitgedeeld.

"Het is een mooie manier van integreren. Er zitten ook hardloopschoenen bij waar dagelijks op gelopen kan worden", aldus Koevoets. De idee, om meer asielzoekers te laten bewegen, komt van hardlooptrainer en GGZ consulent AZC, Ronald Rumawatine. Hij geeft al een tijd clinics aan asielzoekers. Bij het uitdelen van de schoenen in het FBK stadion, was de voorzitter Roelof de Vries van atletiekvereniging Marathon Pim Mulier Hengelo (MPM) aanwezig en Guido Wevers van het ROC.

Startsein
Het moment werd aangegrepen als startsein voor een nieuw project om sporten onder asielzoekers te stimuleren. Hierin wordt samengewerkt met studenten van het ROC. "De bedoeling is om voetbal, volleybal en atletiek en een zeskamp door studenten als evenement op te zetten. Alle studenten van het ROC hebben een contactpersoon binnen het AZC. Als een gelegenheid zich voordoet in het FBK stadion zal de COA dit financieren", legt Rumawatine uit.

De gemeente wilde voor een dergelijk project geen geld uittrekken. De asielzoekers waren erg in hun nopjes met de nieuwe aanwinst.

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (42%)
  • Dit gaat wel heel ver (24%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (34%)
439 stemmen