Volledig scherm
Gerard Lenferink en Murad Weiner. © Lars Smook

Audio | 18-jarige Murad uit Enschede haalt diploma ondanks heftig scooterongeluk

ENSCHEDE - De 18-jarige Murad Weiner hinkt maandag op krukken door het Roessingh, maar wel met een blij gezicht. Na zijn scooterongeluk in april dit jaar, wist de jongen zijn MBO diploma Verkoopspecialist te halen in het revalidatiecentrum. Met steun en hulp van zijn mentor Gerard Lenferink en zijn ouders en klasgenoten.

Murad Weiner knalde op 26 april met zijn scooter op een automobilist toen hij onderweg was naar de binnenstad. Door de harde klap brak de 18-jarige zijn enkel, boven- en onderbeen. Hij kwam terecht op de trauma-afdeling van het ziekenhuis. Voor revalidatie werd hij twee weken later overgebracht naar het Roessingh.

Verkoopspecialist
In het revalidatiecentrum zette hij met behulp van zijn mentor, ouders en klasgenoten door en wist hij alsnog zijn diploma te behalen. Nu is Murad gediplomeerd verkoopspecialist.

Marokko
De motivatie voor het studeren ondanks de pijn, haalde Murad uit zijn ouders: ,,Zij hebben in Marokko nooit de kans gehad om te studeren. Ik wilde laten zien dat ze trots op me kunnen zijn.”

Murad deelt zijn verhaal op Enschede FM. Beluister het gesprek hier terug.

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (71%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (21%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (8%)
850 stemmen