Volledig scherm
Nicolas Mansfield in de Grolsch Veste © Emiel Muijderman

Audio | Britse Enschedeër: 'Brexit zal Enschede ook raken'

ENSCHEDE - Directeur Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera hoopt dat Groot-Brittanië in de Europese Unie blijft. Donderdag mogen alle Britten naar de stembus om over de zogenoemde ‘Brexit’ te stemmen.

De Enschedeër met Britse roots mag zelf niet stemmen, omdat hij inmiddels langer dan 15 jaar niet vast in Engeland woont. Wel probeert hij anderen over te halen tegen een ‘Brexit’. “We moeten samen problemen oplossen en er niet van weglopen,” aldus Mansfield.

Verkeerde motieven/argumenten
De directeur is het ook niet eens met de argumenten die de voorstanders van de ‘vertrek-campagne’ gebruiken. “Sommigen willen alleen maar ten koste van Cameron de nieuwe Prime Minister worden. Anderen gebruiken alleen maar argumenten als immigratie-angst , terrorisme en dergelijke.” Die argumenten acht Mansfield emotioneel, maar ze reflecteren niet de waarheid vindt hij.

Brexit raakt Enschede
De Britse Enschedeër vindt het van cruciaal belang dat Groot-Brittanië de Europese Unie niet verlaat. Een ‘Brexit’ zou namelijk ook de Nederlandse Reisopera kunnen hinderen. “Buiten de EU moet de reisopera met andere regels werken, terwijl wij binnen Europa vrij kunnen bewegen. Als Engeland een paar eeuwen teruggaat in de tijd en de EU verlaat dan wordt optreden in Engeland lastig, en in sommige gevallen onmogelijk.”

“Stem tegen Brexit”
Mansfield roept de Britten dan ook op hun ‘verstand te gebruiken’, in plaats van te luisteren naar ‘verouderde emoties’. “Het is 2016, kom op nou.” De Britten kunnen tot 12 uur (Nederlandse tijd) stemmen. Vrijdag volgt de uitslag van het referendum. TV Enschede FM sprak met Nicolas Mansfield over een potentiële Brexit. Beluister het gesprek hieronder terug. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (27%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (17%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (56%)
478 stemmen