Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Audio | D66 ziet voordelen in nieuw, groot Enschedees zwembad

ENSCHEDE- Fractie D66-Enschede ziet voordelen in het sluiten van twee van de drie gemeentelijke zwembaden, en het bouwen van een nieuw zwembad.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat het de bedoeling is om De Brug in Glanerbrug te sluiten, en enkele jaren daarna Het Slagman in Enschede Noord. Dat zou noodzakelijk zijn om de sportbegroting sluitend te krijgen. Om de pijn te verzachten komt er een groot nieuw zwembad voor terug.

Faciliteiten
En juist in dat nieuwe zwembad ziet de fractie veel voordelen. “Bij ons zijn veel meldingen binnengekomen over de mindere zwemfaciliteiten die andere zwembaden bieden,” aldus D66-lid Menno Hoeksema. Met name het competitive zwemmen heeft geen echt geschikt zwembad in en rond Enschede, vindt de fractie. Een nieuw zwembad zou dat probleem kunnen oplossen.

Energieverbruik
De fractie noemt het bouwen van een nieuw zwembad ook ‘de ideale mogelijkheid om een duurzamer zwembad te bouwen’. Het nieuwe zwembad zou 30 procent minder energie verbruiken dan De Brug en Het Slagman.

Glanerbrug
En mocht dit zwembad dichtbij Glanerbrug gebouwd kan worden, behouden Glanerbruggers de mogelijkheid om kinderen dicht bij huis op zwemles te doen. Enschedeërs die dichtbij Het Slagman wonen, kunnen in eigen directe omgeving nog terecht bij bijvoorbeeld Trifora of het zwembad op de campus van de UT, meldt de fractie.

TV Enschede FM sprak met D66-lid Menno Hoeksema over de visie van D66 wat betreft de zwembaden. Beluister dat fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

  • Chapeau! Laten wij hier het goede voorbeeld geven (21%)
  • 2050 pas? Dat moet sneller kunnen (44%)
  • Volgens de president van Amerika is er toch geen klimaatprobleem? (35%)
300 stemmen