Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Audio | Enschede Promotie regelt Oranjedagen

ENSCHEDE - De organisatie van de Oranjedagen was de afgelopen jaren in handen van de Oranjevereniging Enschede. De editie van 2017 wordt opgezet door Enschede Promotie (EP). De Oranjedagen trekken jaarlijks duizenden bezoekers uit stad en regio. Omdat het evenement er een is met bovenregionale uitstraling verandert de organisatie.

Alle organisatorische en productionele kwesties lopen straks via Enschede Promotie. Dat is vastgelegd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst, voor de duur van drie jaar, die is getekend door Enschede Promotie en de Oranjevereniging.

Taakverdeling
De belangrijkste wijziging is dat EP optreedt als vergunninghouder, omdat coördinatie en aansturing door een onafhankelijke professionele partij gewenst is. Oranjevereniging en EP gaan samen de inhoud bepalen van het programma van de Oranjedagen. De concrete invulling en de afstemming met belanghebbende partijen doet EP. De Oranjevereniging geeft de komende jaren vorm aan het sociale, educatieve en ceremoniële karakter en de 'oranjekleur' van het evenement.

Enschede Promotie gaat de komende maanden met diverse partners in gesprek om invulling te geven aan de programmaonderdelen. Partijen met nieuwe initiatieven voor de Oranjedagen kunnen zich bij Enschede Promotie melden.

TV Enschede FM sprak met Marieke ter Brugge, directrice Enschede Promotie. Beluister het hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

Twentse gemeenten willen in 2050 energieneutraal zijn

  • Chapeau! Laten wij hier het goede voorbeeld geven (21%)
  • 2050 pas? Dat moet sneller kunnen (44%)
  • Volgens de president van Amerika is er toch geen klimaatprobleem? (35%)
292 stemmen