Volledig scherm
© TV Enschede FM

Audio | Enschedeëers 'verkopen' politieke ideeën aan de raadsleden

ENSCHEDE - In het stadhuis van Enschede is maandagavond weer volop gehandeld. Veertien kraampjes met politieke ideeën stonden opgesteld, waar inwoners van Enschede als ware marktkooplieden hun ideeën aan de man brachten.

Ze hopen dat raadsleden hun idee volgende week als motie indienen bij de behandeling van de zomernota. Als deze motie dan door de gemeenteraad wordt aangenomen, wordt het plan ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Onder de meest kansrijke ideeën zitten dit keer een plan om 55-plussers aan het werk te krijgen en het uitbreiden van de kantine van het ISK aan het Mekkelholtspad. Verder waren er plannen voor een ecodorp, voor zonnepanelen in de wijken Boswinkel en Ruwenbos en een grootspoortrein als dagbestedingsactiviteit. Welke ideeën ook echt tot moties leiden is nog niet te zeggen, de belangstelling van de raadsleden wordt nog geïnventariseerd.

TV Enschede FM sprak met Tiny Hannink van Enschede voor Vrede over de motiemarkt. Enschede voor Vrede was daar ook aanwezig. Beluister het fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (44%)
  • Dit gaat wel heel ver (17%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (39%)
54 stemmen