Volledig scherm
© Frans Nikkels

Audio | Glanerbrugger voert actie voor behoud van zwembad De Brug in Glanerbrug

ENSCHEDE/GLANERBRUG - Het sluiten van zwembad De Brug in Glanerbrug is al wekenlang hét discussiepunt in en rond het grensdorp. Enkele raadsleden gaan niet zomaar akkoord met de sluiting, en zwemmers en bewoners van Glanerbrug zijn boos dat hun bad gesloten gaat worden. Het nieuwste hoofdstuk in het verhaal is de Facebookactie en petitie van Roy Bruinsma, voor het behoud van het zwembad.    

Bruinsma keert zich met zijn initiatief openlijk tegen de plannen van de gemeente. Zij wil behalve De Brug ook zwembad Het Slagman in Enschede sluiten, en ze vervangen door een groot zwembad. En dat kan niet, vindt Bruinsma. “Kinderen gaan naar De Brug voor zwemles, waar moeten ze straks naartoe als er geen zwembad meer is in Glanerbrug? Het is vervoerstechnisch voor de ouders vaak niet haalbaar.”

Zwemschool Truus
De initiatiefnemer heeft ook nog andere redenen waarom het zwembad niet dicht zou mogen. Zo zou het verplaatsen van Zwemschool Truus niet realistisch zijn. “Mijn eigen dochtertje zit sinds vier weken bij Truus. Moet zij straks met 200 anderen naar een ander zwembad toe? Dat is haast onmogelijk.”

Bijval
Bruinsma heeft online veel steun gekregen voor zijn initiatief. Zo heeft zijn Facebookpagina Behoud zwembad voor Glanerbrug bijna 1000 likes, en is de bijbehorende petitie 570 keer ondertekend. Hij wil wel duidelijk maken dat het idee van bezuinigen van de gemeente, niet per se slecht is. “Ik kan niet in de portemonnee van de gemeente kijken, dus misschien moet er bezuinigd worden. Maar niet op deze manier, er moet altijd een zwembad in Glanerbrug zijn.”

Beluister hieronder het gesprek van TV Enschede FM met Roy Bruinsma.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (25%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (16%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (59%)
1208 stemmen