Volledig scherm
© Thinkstock

Audio | Huizenverkopers in Enschede hebben teugels op woningmarkt in handen

ENSCHEDE - Huizenverkopers in Enschede hebben de teugels op de woningmarkt weer in handen. Zij vragen tegenwoordig hogere prijzen dan een tijdje geleden en raken hun woningen toch kwijt, vaak zelfs in een mum van tijd.

Dat signaleert ten Hag Makelaarsgroep in de donderdag verschenen Woningmarktrapportage over het tweede kwartaal van 2016.

Omslag
Volgens het rapport, dat mede is gebaseerd op cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), heeft de woningmarkt in Enschede in het tweede kwartaal een omslag gemaakt van kopers- naar verkopersmarkt. Kopers worden geconfronteerd met hogere vraagprijzen en zijn bereid die ook te betalen, omdat er grif wordt verkocht en het aanbod kleiner is geworden. Dat het hard gaat op de woningmarkt heeft volgens het rapport te maken met de lage hypotheekrente, verbeterde hypotheeknormen en duidelijk betere doorstroming.

Nieuwbouw
Vooral de nieuwbouwplannen vinden gretig aftrek. De uitzondering op de huidige verkopersmarkt wordt gevormd door de vrijstaande woonhuizen. In deze categorie spreekt men nog van een kopersmarkt, hoewel daar volgens de Woningmarktrapportage eveneens duidelijke verbeteringen zichtbaar zijn. 

TV Enschede FM sprak over de kwestie met directeur Michel ten Hag, van makelaarskantoor Ten Hag. Beluister dat fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

Man (31) opgepakt na slaan Powned-verslaggever Dennis uit Glanerbrug

  • Terecht, je blijft van een ander af (62%)
  • Als je loopt te sarren, kun je een tik verwachten (27%)
  • Hoe minder aandacht hiervoor, hoe beter (11%)
696 stemmen