Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Audio I Grondwaterpomp gaat maandag aan

ENSCHEDE- De eerste grondwaterpomp bij de Mariakerk aan de Deurningerstraat wordt maandag in werking gesteld. Dat laat Patrick Spijker van de gemeente Enschede weten. De tweede pomp gaat over ongeveer twee weken draaien.  

„Reden hiervoor is”, stelt Spijker, „dat we eerst willen weten wat het effect van één pomp is. Als ook de tweede pomp aan staat kunnen we vaststellen wat de twee pompen gezamenlijk doen.” De pompen worden vrijdag eerst getest. Als ze goed functioneren bestaat de mogelijkheid dat ze vrijdag al aan gaan.

Het grondwater wordt op een diepte van 15 tot 20 meter weggepompt. Om vast te kunnen stellen wat het effect is op de ondiepere grondlagen moeten de pompen eerst enkele maanden draaien. Na een half jaar worden beide pompen stopgezet en gaat de gemeente de resultaten analyseren.

Onderzoeksbureau Tauw heeft inmiddels alle peilbuizen geplaatst. Volgende week wordt er nog één de grond ingeslagen in de nabijheid van de twee grondwaterpompen aan de Deurningerstraat. Beide pompen werden vroeger door Grolsch gebruikt. Ze hebben tien jaar stilgestaan.

TV Enschede FM sprak met projectleider Patrick Spijker. Beluister het fragment hieronder. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Eerste vliegtuig landt op Twente Airport voor recycling

Eerste vliegtuig landt op Twente Airport voor recycling

  • Blij met dit innovatieve werk in Twente (27%)
  • Ik zie toch liever passagiersvluchten op dit vliegveld (57%)
  • Vliegen? Ik wil juist wandelen op dat terrein (16%)
413 stemmen