Volledig scherm
Fractieleider Laurens van der Velde © Frans Nikkels

Audio | PvdA Enschede: "Welke plannen zijn er voor De Klokkenplas?"

ENSCHEDE- Een bruisende en levendige Klokkenplas, dat is wat de PvdA-Enschede wil. De fractie overwoog, met die gedachte, vorig jaar een motie in te dienen in de gemeenteraad. Met een toezegging van het college is de motie ingetrokken. Maar nu wil de PvdA weten hoe het staat met de beloofde aanpassingen.

De Klokkenplas, tussen de Oude Markt en het stadhuis, is al jaren een ambitieus project van de gemeente. In 2009 werd de herinrichting voltooid. Het totale kostenplaatje: 1 miljoen euro. Parkeerplaatsen verdwenen en het plein moest van het toenmalige stadsbestuur een oase van rust worden, met het accent op hoogwaardige horeca en wonen.

Reuring
Zeven jaar later staat de ontwikkeling omtrent de Klokkenplas weer op de agenda van de ambtenaren. Het college zegde de PvdA-fractie in de vergadering in november toe om werk te maken van de ontwikkeling van de Klokkenplas. B en W gaven aan alles op alles te zetten zodat er meer reuring op de Klokkenplas zou ontstaan. Want het ‘plein’ kan wel een flinke impuls gebruiken, volgens de PvdA. Maar tot nu toe ziet de partij geen enkele belofte om de Klokkenplas levend en bruisend te krijgen in vervulling gaan. Negen maanden zijn verstreken zonder concrete plannen.

Volgens fractieleider Laurens van der Velde een gemiste kans. „Het plein is juist een van die verborgen pareltjes in de stad. Maar een binnenstadsplein is het niet, ondanks investeringen en de herinrichting.” TV Enschede FM sprak met de fractievoorzitter over De Klokkenplas, beluister het fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (75%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (18%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (6%)
354 stemmen