Volledig scherm
© Ivo Kruger

Audio | UT in Enschede helpt vluchtelingen ondernemer te worden

ENSCHEDE - De Universiteit Twente (UT) wil vanaf volgend jaar permanent groepjes vluchtelingen helpen innovatief ondernemer te worden. Bij wijze van proef krijgt een groep vluchtelingen op de universiteit een week lang volop steun van professionals van het Designlab om een proefmodel van hun product of dienst te maken.

Op woensdag 12 oktober worden de werkstukken gepresenteerd aan een groot gezelschap genodigden. Op die manier kunnen de veelal jonge vluchtelingen financiers en anderen interesseren hun innovatie te vervolmaken en zo nieuwe werkgelegenheid te scheppen.

'Kans geven'
„We willen vluchtelingen de kans geven hun volle potentie te benutten voor zichzelf, voor andere vluchtelingen en voor onze samenleving”, zegt Jaap van Tilburg, adviseur sociaal ondernemerschap van de UT en een van de initiatiefnemers van het project.

Als het project goed bevalt en de UT voldoende steun van bedrijven en instanties krijgt, wil de universiteit zelf permanent vluchtelingen helpen innovatief ondernemer te worden, steeds 38 weken lang.

TV Enschede FM sprak met Jaap van Tilburg, adviseur sociaal ondernemerschap van de UT. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (25%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (16%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (59%)
1296 stemmen