Volledig scherm
Suzanne Hulscher van de Universiteit Twente, wint net als Maarten Steinbuch van de Technische Universiteit in Eindhoven 50.000 euro © STW

Audio | UT-waterwetenschapper Suzanne Hulscher wint prestigieuze Stevin-prijs

ENSCHEDE - Professor Suzanne Hulscher, hoogleraar waterbeheer en watersystemen aan de Universiteit Twente, is door Technologiestichting STW benoemd tot Simon Stevin Meester 2016. Voor haar volgens de jury "zeer vernieuwende" werk op het gebied van riviersystemen en kustzeeën ontvangt de wetenschapper naast de prestigieuze titel 50.000 euro.

"De manier waarop Hulscher haar onderzoek en de toepassing daarvan met elkaar verweeft, zorgt ervoor dat Nederland voorop blijft lopen op het gebied van watermanagement en waterbouwkunde", aldus de jury. Dat doet zij niet alleen door meer begrip te kweken rondom het onderwerp, maar ook doordat haar resultaten direct een praktische toepassing vinden. Daarvoor werkt Hulscher nauw samen met bedrijven en organisaties als Rijkswaterstaat, verschillende waterschappen en baggeraars.

Erkenning technisch-wetenschappelijk onderzoek
Technologiestichting STW benoemt jaarlijks een of meerdere prominente wetenschappers tot Simon Stevin Meester. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 500.000 euro, één van Nederlands grootste prijzen voor technisch-wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar zijn er twee Meesters: ook technisch wetenschapper Maarten Steinbuch van de Technische Universiteit in Eindhoven krijgt de titel en het geldbedrag. 

Enschede FM sprak met Suzanne Hulscher over haar vak en de prestigieuze titel. Beluister het gesprek hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Omstreden zorgboer uit Enschede had geen diploma in de zorg

Omstreden zorgboer uit Enschede had geen diploma in de zorg

  • Als de overheid het toestaat, zal het wel niet nodig zijn (5%)
  • Schandalig, een zorgverlener moet gecertificeerd zijn (33%)
  • Praktijkervaring is bij die doelgroepen vele malen belangrijker (62%)
1830 stemmen