Peter Satink in zijn bedrijf aan de Sloetsweg. Hij verhuist later dit jaar naar het garagepand aan het Mitchamplein/Deldenerstraat.
Volledig scherm
Peter Satink in zijn bedrijf aan de Sloetsweg. Hij verhuist later dit jaar naar het garagepand aan het Mitchamplein/Deldenerstraat. © Christian van der Meij

Autorestaurateur Peter Satink naar Mitchamplein Hengelo

HENGELO In de garagewerkplaats aan de Sloetsweg staan drie klassieke Jaguars in diverse stadia van onttakeling en wederopbouw. Ze zijn in gezelschap van onder meer een Aston Martin en een Maserati. Straks rijden ze in een fantastische staat de werkplaats uit. Beter en mooier dan toen ze pas waren gebouwd, verzekert restaurateur Peter Satink. Hij heeft meer ruimte nodig, en die heeft hij gevonden: de oude garage op de hoek van het Mitchamplein en de Deldenerstraat.

De werkplaats van Satink Restauraties huisvest ook een kleine machinefabriek, want de vier techneuten kunnen zo’n beetje alle onderdelen zelf maken. Ze krijgen straks véél meer ruimte nodig. Die is er, ze gaan van 500 naar 1.000 vierkante meter. In oktober/november verhuist het bedrijf naar de leegstaande garage. Direct na de bouwvak begint de verbouwing.

Nieuwe naam

Peter Satink is er blij mee: „Een klassiek pand, meer parkeergelegenheid, goed toegankelijk.” Bij de opening komt er meteen een nieuwe naam aan de gevel: Satink Classic Car Creations. Complete auto’s restaureren: dat doen ze het liefst. Mensen kunnen Satink geen groter plezier doen dan een oud wrak brengen. „Hoe ouder, hoe slechter, hoe beter”, zegt hij. Oftewel, wat deftiger: „De uitdaging schuilt in de complexiteit.”

Liefhebbers

Zijn klantenkring bestaat uit pure liefhebbers. Ze komen uit heel Nederland, België en Duitsland. En eentje uit Zwitserland. Een dure hobby, maar dat kunnen veel eigenaren zich wel veroorloven. „Nee, ik heb zelf geen klassieke auto. Beetje te kostbaar. Maar ik mag eraan sleutelen en er mee rijden.” Rolls, Ferrari, Bentley: over zulke merken heeft hij het dan.

poll

Eerst in Denekamp en nu ook in Hengelo planten uit bloembakken getrokken

Eerst in Denekamp en nu ook in Hengelo planten uit bloembakken getrokken

  • Schandalig, hard aanpakken die daders! (75%)
  • Er gebeuren wel ergere dingen (8%)
  • Planten vervangen door cactussen, daar blijft iedereen wel af (17%)
516 stemmen