Volledig scherm
© Wouter Borre

Betaald parkeren levert Hengelo 1,6 miljoen op, maar kosten zijn hoog

HENGELO - Het totaal aan inkomsten uit parkeren aan de straat bedroeg vorig jaar ruim 1,6 miljoen euro. Daar staat tegenover dat de kosten voor parkeren, opgenomen in de begroting, in 2015 ruim 1,1 miljoen euro bedroegen.

Dat antwoordt het college van B en W in antwoord op vragen van raadslid Leo Janssen, de eenmansfractie van Lokaal-Hengelo. In 2015 waren er welgeteld 1519 parkeerplaatsen waarvoor betaald moest worden in Hengelo, exclusief de gemeentelijke parkeergarage De Beurs aan de B.P. Hofstedestraat.

Gratis parkeren
De aanleiding voor Jansen om de vragen te stellen is dat hij niet gelooft dat het terugbrengen van betaald parkeren met twee uur per dag de gemeente 200.000 euro aan inkomsten scheelt. In de raadsvergadering van juli was dat vanachter de collegetafel voorgerekend in een discussie over de opbrengsten van gemeentelijke parkeerterreinen. Dit gebeurde naar aanleiding van een motie van BurgerBelangen om parkeren na 17.00 uur gratis te maken.

Blijven weg
In de beantwoording blijft het college bij die twee ton en het college stelt daarbij ‘dat het hier gaat om de netto minder opbrengst’. Volgens Lokaal-Hengelo blijven bezoekers aan de binnenstad weg door betaald parkeren.

poll

Gemeente Almelo wil Gorterbrug verlichten tijdens islamitische feestdagen

Gemeente Almelo wil Gorterbrug verlichten tijdens islamitische feestdagen

  • Prima plan, die brug is er voor alle Almeloërs (12%)
  • Belachelijk voorstel, we leven hier in Nederland (69%)
  • Waarom verlichten ze die brug niet gewoon elke dag feestelijk? (18%)
829 stemmen