De bouw in Bornsche Maten verliep voorspoedig, maar nu is het de vraag of Borne niet te veel bouwt?
Volledig scherm
De bouw in Bornsche Maten verliep voorspoedig, maar nu is het de vraag of Borne niet te veel bouwt? © Toma Tudor

Borne verder in het nauw

BORNE - Het college van B en W van Borne gaat niet op voorhand akkoord ‘met de percentages af te boeken woningen in Bornsche Maten’.

De provincie Overijssel en de Netwerksteden Enschede, Hengelo, Almelo, Borne en Oldenzaal gaven eerder de STEC Groep opdracht regionaal woningmarkt onderzoek te doen. Uit te werken scenario’s zouden moete leiden tot een herziening van bestaande bouwafspraken. Borne voelt zich in het nauw gedreven. „We nemen afstand van de stelling dat de omvang van de bouw bepalend is voor de kwaliteit”, zo stelt het college. En: „Het rapport geeft onomwonden aan dat de Borsche Maten de beste uitleglocatie voor suburbaan wonen binnen de netwerkstad vormt. Het rapport geeft ook aan dat, om de kwaliteit van de locatie te borgen, deze niet te massaal mag worden. Deze relatie tussen kwaliteit en kwantiteit is vrij willekeurig en dienen we zelf nader uit te werken.”
Een ambtelijke werkgroep met een vertegenwoordiger van Borne buigt zich nu over het formuleren van een vervolgopdracht aan STEC. Een ‘gerenommeerd stedebouwkundige’ zou leiding moeten geven inrichting, formaat en afronding van de Bornsche Maten.

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
0-2
VitesseVIT
away logo

poll

Eerst in Denekamp en nu ook in Hengelo planten uit bloembakken getrokken

Eerst in Denekamp en nu ook in Hengelo planten uit bloembakken getrokken

  • Schandalig, hard aanpakken die daders! (76%)
  • Er gebeuren wel ergere dingen (7%)
  • Planten vervangen door cactussen, daar blijft iedereen wel af (17%)
377 stemmen