Volledig scherm
© Lars Smook

Burgemeester sluit drugshol in Glanerbrug

GLANERBRUG/ENSCHEDE - Op basis van de Opiumwet heeft burgemeester Onno van Veldhuizen besloten het drugspand aan de Cornelis Houtmanstraat in Glanerbrug te sluiten.

Dit betekent dat de eigenaar de toegang tot de woning is ontzegd voor de komende zes maanden. 

Drugshol
Twee weken geleden deed een politie arrestatie team een inval in het beruchte pand. Buurtbewoners gaven meerdere malen aan overlast te ondervinden van junks en drugsdealer. Bij de inval werden drie mannen aangehouden, onder wie de 57-jarige eigenaar van de woning. Daarnaast werd door de politie harddrugs en twee vuurwapens gevonden. 

Einde drugshandel
Op basis van de meldingen van burgers en de gegevens van de politie sluit de gemeente de woning voor de komende zes maanden. Hopelijk wordt daarmee de loop uit het pand gehaald, vertelt een woordvoerder van de gemeente. "Drugsgebruikers weten dan dat ze niet meer daar moeten zijn voor harddrugs."

De sluiting van de woning houdt in dat de eigenaar de komende zes maanden geen toegang meer heeft tot zijn huis. Na de zes maanden is het pand weer toegankelijk. Als blijkt dat de drugshandel doorgaat op de ingeslagen weg, dan kan de burgemeester het pand sluiten voor een periode van 12 maanden.

poll

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

  • Niemand kon voorzien dat vluchtelingenstroom zo drastisch zou dalen (21%)
  • Wat een geldsmijterij met onze belastingcenten (73%)
  • Wie wil er überhaupt op een bungalowpark in Holten staan? (6%)
367 stemmen