Volledig scherm
Dit trof de politie aan bij een recente huiszoeking in een drugspand aan de Rondostraat. © Politie Enschede

Burgerwacht Glanerbrug vanaf volgende week de straat op

GLANERBRUG - De ploeg is nog niet compleet, iedereen is nog ongetraind en het geld voor de uitrusting is nog niet binnen. Toch gaat de Burgerwacht Glanerbrug volgende week op pad in het grensdorp.

De initiatiefgroep heeft het dorp verdeeld in vijf clusters waar leden van de burgerwacht in koppels de wacht gaan houden. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Zodra zij iets verdachts waarnemen wordt dat subiet doorgegeven aan de 'centralist' die van huis uit opereert en rechtstreeks in contact staat met de politie.

Drugsoverlast
"De mensen van de burgerwacht proberen de overlast te peilen. Calamiteiten worden via de centralist meteen kortgesloten met de politie", legt Jeroen Sluik uit. Sluik is de woordvoerder van de stichting Burgernet Glanerbrug, één van de initiatiefnemers van de oprichting van een burgerwacht. Dat alles in de strijd tegen drugsdealers en drugsgebruikers op tal van locaties in Glanerbrug.

Training
Sluik: "Na de vakantie begint de training door de politie. Daarbij ligt in eerste instantie de nadruk op het doorgeven van signalementen."

De burgerwacht begint met de 22 mensen. In burger, want de uitrusting laat nog even op zich wachten. "We hopen op een bijdrage van 20.000 euro uit het wijkbudget", aldus Sluik.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (24%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (16%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (60%)
1427 stemmen