Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Celstraf man (32) uit Enschede die politieauto van weg wilde drukken

ENSCHEDE - Een 32-jarige man uit Enschede moet de gevangenis in omdat hij met een vrachtwagen heeft geprobeerd een Duitse politieauto van de weg te drukken. Rechtbank Overijssel legt hem een straf op tot 24 maanden cel waarvan 8 maanden voorwaardelijk. 

Ook mag hij twee jaar niet rijden en moet hij aan de agenten een schadevergoeding betalen van in totaal 2.150 euro. Betrapt
De man had een poging gewaagd om in Ahaus een container met oud ijzer te stelen. Hij sloeg op de vlucht richting de grens. De politie betrapte hem. Gevaarlijke vluchtpoging
Tijdens zijn vlucht reed de man erg gevaarlijk. Hij remde en slingerde met als doel zijn belagers van de politie van de weg te drukken. Nadat de agenten er in Nederland in slaagden hem tot stoppen te dwingen, verzette de bestuurder zich nog tegen zijn aanhouding. 

De rechtbank oordeelt dat de man door zijn gevaarlijke rijgedrag een uiterst gevaarlijke situatie heeft veroorzaakt. De drie agenten hebben tijdens de achtervolging en daarna grote angsten doorstaan.

Flessen bier
De man had voor hij in de vrachtauto stapte circa 12 flesjes bier gedronken. In de proeftijd moet hij daarom meewerken aan een behandeling voor zijn alcoholgebruik. Ook mag hij geen alcohol nuttigen. Doet hij dat wel of werkt hij niet mee aan de behandeling, dan worden de 8 maanden voorwaardelijk omgezet in 8 maanden onvoorwaardelijk.  

poll

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

Verdachte drugshandel Vak-P slaat ook toe tijdens Schoolfeest Goor

  • Je snapt niet dat zo iemand vrij mag rondlopen. (73%)
  • Tja, waar gefeest wordt zijn tegenwoordig altijd drugs te koop. (20%)
  • Loser. Hij had meer kunnen verdienen met anti-katerpillen. (7%)
483 stemmen