Volledig scherm

Conferentiehotel en 445 studentenkamers op campus UT

ENSCHEDE - Buitenlanders die gaan studeren aan de Universiteit Twente kunnen vanaf de tweede helft van 2018 verblijven in een studentenstudio. Daar worden er 445 van gevestigd in het leegstaande gebouw De Hogekamp. Op de kop van het gebouw verrijst het nieuwe conferentiehotel Drienerburght.

Het gaat om een nieuwe woonvorm op de UT-campus. De studio's zijn volledig ingericht met keuken en badkamer, energiezuinig en gemeubileerd. Voor aanvullende diensten kunnen de studenten terecht in algemene ruimtes als een tv-kamer, wasserette en karaokebar. Die zijn bestemd voor gezamenlijk gebruik.De buitenlandse studenten kunnen maximaal een jaar in een van de zelfstandige studio's verblijven.

Conferentiehotel
Op de kop van misschien wel het meest kolossale gebouw op het UT-terrein verrijst het nieuwe conferentiehotel Drienerburght. Deze voorziening is gescheiden van de studentenstudio's en krijgt 72 hotelkamers en ongeveer 1.000 vierkante meter conferentieruimte. "Het hotel krijgt een vernieuwend concept, dat past bij de behoeften van de UT en de regio", meldt Rogier Janse de Jonge van Van Wijnen Projectontwikkeling Oost.

Strippen
Hogekamp wordt deze zomer tot op het casco gestript. "De sloop van met name het interieur duurt tot het einde van dit jaar", vertelt Janse de Jonge. Van Wijnen begint in de eerste maand van 2017 aan de 'wederopbouw' van De Hogekamp. De grotendeels 'inpandige' bouw van de studenteneenheden en het hotel neemt naar verwachting ongeveer anderhalf jaar in beslag. De oplevering is volgens de planning medio 2018.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
Transformatie van gebouw De Hogekamp op de UT-campus © Artist impression Van Wijnen

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (25%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (16%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (59%)
1291 stemmen