Links Cumali Ata (31), recht Hasan Aksema (40).
Volledig scherm
Links Cumali Ata (31), recht Hasan Aksema (40).

Criminelen met Twentse link op lijst meest gezochte misdadigers

ENSCHEDE – Op de vrijdag gepubliceerde lijst met Europa’s meest gezochte misdadigers, staan twee Nederlandse criminelen. Beiden hebben een duidelijke link met de regio Twente.

Europol lanceerde de website met de 45 meest gezochte criminelen van Europa. Op de lijst staat ook Salah Abdeslam, een van de verdachten die betrokken was bij de aanslagen in Parijs.

Gruwelijk misdrijf in Dish Hotel
Bij Nederlandse gezochte criminelen zijn Cumali Ata (31) en Hasan Aksema (40). Ata zou in 2004 zijn nicht Denise hebben vermoord in het Dish Hotel in Enschede. Vervolgens vluchtte hij naar Turkije.

Wat was er gebeurd? Een medewerker van het Dish Hotel in Enschede doet vrijdagmiddag 18 juni 2004 een gruwelijke vondst. Diep onder een dekbed ligt een jonge, Turkse vrouw. Dood.

Het is Denise Kavuncu-Celik (18) uit het Duitse stadje Bönen. Volgens justitie is ze gewurgd door haar neef, de nu 22-jarige Cumali A. Hij is al twee jaar spoorloos. Zijn DNA zou in haar hals zitten.

Tegenwoordig zou hij onder een schuilnaam in Nederland of Duitsland wonen.

Ontvoering van Isra
De andere zaak is die van het meisje Isra uit Goor. Zij werd door haar vader Hasan Aksema ontvoerd naar Libië. Nadat hij eerst ook nog haar moeder – zijn ex-partner – Marisse van der Burg op een gruwelijke manier vermoordde. Die ontvoering is alweer meer dan tien jaar geleden.

Op een reële kans op terugkeer van Isra is geen sprake meer. De kans is op dit moment ook klein dat haar opa en oma haar nog in hun armen kunnen sluiten in Libië zelf. Ger: „Maar de hoop op een weerzien is niet vervlogen. Zolang er hoop is, is er leven. Ooit gaat ze zich in Libië afvragen wie ze is, waar ze vandaan komt. Wie weet. Ooit.”

De website van Europol is samengesteld door 28 politiediensten binnen de Europese Unie en is beschikbaar in zeventien talen. De gezochte personen die erop staan worden verdacht van zware misdrijven.

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
0-2
VitesseVIT
away logo

poll

Eerst in Denekamp en nu ook in Hengelo planten uit bloembakken getrokken

Eerst in Denekamp en nu ook in Hengelo planten uit bloembakken getrokken

  • Schandalig, hard aanpakken die daders! (76%)
  • Er gebeuren wel ergere dingen (7%)
  • Planten vervangen door cactussen, daar blijft iedereen wel af (17%)
372 stemmen