Volledig scherm
© Dennis Bakker/ News United

Dader brute overval in Enschede mogelijk bekende van familie

ENSCHEDE - De dader van een brute overval in Enschede op een 33-jarige weduwe en haar twee kinderen is vermoedelijk een bekende van de familie. Dat maakt de politie op uit het feit dat hij geen woord heeft gezegd en communiceerde via teksten op briefjes.

Verder wist de overvaller dat er in het huis aan de Reggestraat in Enschede een flink geldbedrag aanwezig was. Hoeveel geld hij buit maakte, wil de politie niet zeggen.

Opsporing Verzocht
In het tv-programma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond (NPO1, 20.30 uur) aandacht besteed aan de opmerkelijke overval op 18 augustus. De dader stond op die avond omstreeks half tien ineens in de woonkamer en bedreigde de 33-jarige vrouw met een vuurwapen. “De dader had vooraf allerlei zinnen op papiertjes geschreven die hij het slachtoffer liet lezen”, aldus woordvoerder Chantal Westerhoff van de politie Oost-Nederland.

Impact
"Daarop stond heel specifiek dat hij geld wilde hebben en bedreigingen richting de twee kinderen die op dat moment boven in bed lagen. Het 9-jarige dochtertje heeft de overval gehoord en zich slapende gehouden. De impact op de vrouw en haar twee kinderen is gigantisch.”

Omafiets
Het gaat volgens Westerhoff om ‘een kleine, donker getinte man’. Op het moment van de overval droeg hij een pet met een rode klep. Hij verdween op een zwarte omafiets.

poll

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

  • Goed beleid! Als mensen zich welkom voelen, komen ze nog eens terug (24%)
  • Foutparkeerders horen juist bestraft te worden (23%)
  • Pas de parkeertarieven aan: dan hoeft niemand fout te parkeren (53%)
613 stemmen