Volledig scherm
Een Duitse ambulance. © ANP

Dief steelt navigatie uit ambulance in Gronau tijdens inzet

GRONAU - Terwijl ambulancebroeders in Gronau bezig waren met een patiënt, heeft een nog onbekende dader de navigatieapparatuur uit de ambulance gestolen. Dat meldt het dagblad Westfälische Nachrichten.

De ambulance was in de nacht van maandag op dinsdag tegen 0.30 naar een calamiteit aan de Sonnenstrasse geroepen. Toen het personeel zich in een woning om de patiënt bekommerde, nam de dader het navigatiesysteem mee. Het voertuig zat niet op slot.

Gevoelige informatie
De navigatieapparatuur van het merk TomTom zat niet vast ingebouwd. Volgens woordvoerder Martin Bültmann van de brandweer in Gronau is het uitgesloten dat de dief ermee gevoelige informatie over alarmeringen kan ontvangen. De meldkamer in Borken stuurt bij inzetten weliswaar doelgericht informatie naar het navigatiesysteem. Die verbinding wordt bij diefstal echter verbroken.

'Onbeschoft'
Bültmann heeft geen enkel begrip voor de daad. „Het is ronduit onbeschoft om spullen te stelen van organisaties zoals de ambulancedienst, de politie of de brandweer, die vaak hulp verlenen als de nood het hoogst is.”

poll

Enschede remt groei van studentenhuizen

Enschede remt groei van studentenhuizen

  • Mooi, want op veel plekken is het woongenot in het geding (42%)
  • Slechte zaak, studenten moeten toch ook ergens wonen? (29%)
  • Laat de gemeente zelf nieuwe woonruimtes realiseren (29%)
152 stemmen