Volledig scherm
© Illustratie: Kylie Bremer

Docent uit Enschede veroordeeld voor zoen en massage

ALMELO/ENSCHEDE. Jesse van der W. (32), docent aan het Bonhoeffer College in Enschede, is veroordeeld voor ontucht met een minderjarige leerlinge. Hij moet 80 uur voor straf werken. 

De Almelose rechters vinden bewezen dat de Enschedeër op 7 april 2015 het meisje (toen 17) in de nek masseerde, bij het afnemen van een proefwerk. Hij was met haar alleen in een lokaal.

Zoen
Daarna, samen in de lift, zoende hij haar onverhoeds op de mond. ‘Het kan niet, ik ben je leraar, later misschien wel’, zei Van der W. volgens de leerlinge. Meteen na de verboden zoen appte zij haar vriendje dat ze in shock was. De ontkennende Van der W. werd na het voorval door de schoolleiding geschorst, maar maakte de laatste drie weken van vorig schooljaar af en was ook dit schooljaar actief.

Proeftijd
Zijn advocate Desirée Greven wees op de grote persoonlijke gevolgen. Bij een definitieve veroordeling raakt hij zijn baan kwijt en krijgt hij geen verklaring omtrent gedrag (VOG) meer. Het Openbaar Ministerie eiste 160 uur taakstraf waarvan 100 uur voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

poll

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

Bungalowpark in Holten wacht al half jaar op vluchtelingen

  • Niemand kon voorzien dat vluchtelingenstroom zo drastisch zou dalen (10%)
  • Wat een geldsmijterij met onze belastingcenten (83%)
  • Wie wil er überhaupt op een bungalowpark in Holten staan? (7%)
217 stemmen