Ook de Deurningerstraat ligt er uit.
Volledig scherm
Ook de Deurningerstraat ligt er uit. © Emiel Muijderman

Drie van de 6 Hengelose invalswegen tegelijk dicht

HENGELO - Hengelo telt zes belangrijke invalswegen. Drie ervan zitten straks tegelijk dicht voor alle verkeer. Dat heeft te maken met subsidiedruk.

Als de zomervakantie is afgelopen, wordt de Haaksbergerstraat afgesloten. Van maandag 5 september tot zondag 16 oktober is de weg tussen de Oelerbrug en de Diamantstraat niet toegankelijk, vanwege werkzaamheden ter hoogte van Thales.
Dit gebied, ook wel het High Tech System Park Twente genoemd, krijgt een nieuwe entree, het asfalt wordt verwijderd en het verkeer vanuit Hengelo krijgt een extra rijstrook om linksaf het Park in te slaan. De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd. Het verkeer wordt hoofdzakelijk omgeleid via de A35, richting Deldenerstraat en Geerdinksweg.

Kritiek
De afsluiting van de Haaksbergerstraat komt op een kritiek moment: net nu de Enschedesestraat (tot april 2017) en de Deurningerstraat (tot eind 2016) eruit liggen. Het werk aan de Haaksbergerstraat kan echter niet uitgesteld worden, vanwege een provinciale subsidie voor het High Tech Systems Park. Een voorwaarde voor dat geld is dat de reconstructie van de weg dit jaar klaar is. De provincie investeert in totaal 3 miljoen euro voor het bedrijventerrein.

Haast
Dat de afsluitingen in Hengelo samenvallen, heeft volgens een woordvoerster van de gemeente ook te maken met de haast die de gemeente heeft op de Deurningerstraat. Vanwege het ongeval waarbij een meisje na een aanrijding met een tractor de dood vond, zijn de werkzaamheden vervroegd. De woordvoerster: „De afsluitingen zullen hinder veroorzaken. Dat is vervelend maar in dit geval niet te voorkomen. De werkzaamheden zijn besproken en afgestemd in ons verkeersmanagementteam.”

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

poll

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

Ondernemer in Geesteren zegt noaberschap met buren op

  • Logische stap na een conflict met de buurt (44%)
  • Dit gaat wel heel ver (24%)
  • Bel De Rijdende Rechter, dan is het zo opgelost (33%)
663 stemmen