Volledig scherm
Johan Harink wacht buiten het Oelerschooltje, terwijl er binnen over zijn toekomst wordt gesproken. © Reinier van Willigen

Druk op Hengelo's raadslid om te vertrekken

HENGELO - Het partijbestuur van CDA Overijssel wil dat het Hengelose CDA-gemeenteraadslid Johan Harink zijn functie neerlegt.

Harink was afgelopen half jaar voortdurend in opspraak. Er zijn 21 milieu- en bouw overtredingen door de gemeente vastgesteld op zijn erf in Oele. Verder zou hij dingen hebben geregeld met de gemeente buiten de formele kaders om. Er is onderzoek gedaan door Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Het eindrapport verschijnt snel. Vooralsnog weigert Harink gevolg te geven aan de oproep van zijn partijgenoten. Harink heeft het eindrapport van BING in concept al gezien. Hij bestrijdt een aantal passages in dat rapport.

Voorzitter Maarten Westerduin van CDA Overijssel voorziet dat Harink tijdens de discussie in de gemeenteraad wordt ‘vermalen.’ Prominenten als Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt en Europarlementariër Annie Schreijer zouden hebben hem hebben gezegd een keuze te maken die hem, de fractie en de partij niet verder beschadigt.

poll

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

'Foutparkeerders in Hengelo niet meteen op de bon'

  • Goed beleid! Als mensen zich welkom voelen, komen ze nog eens terug (24%)
  • Foutparkeerders horen juist bestraft te worden (24%)
  • Pas de parkeertarieven aan: dan hoeft niemand fout te parkeren (53%)
612 stemmen