Volledig scherm
© Saskia Minkman

Eerste huwelijk in tijdelijke trouwzaal Hengelo gesloten

HENGELO - Het eerste huwelijk in de tijdelijke trouwzaal in gebouw Markant in Hengelo is een feit. Dinsdagmiddag trad het eerste Hengelose koppel op deze plek in het huwelijk. 

Sabine Paul en Hessel Romeijn hadden de primeur: zij mochten als eerste paar de tijdelijke trouwzaal uitproberen. Trouwen in het stadhuis kan twee jaar lang niet meer, vandaar dat wordt uitgeweken naar gebouw Markant, op de hoek van de Deldenerstraat en de Marskant.

Exacte kopie
De trouwzaal die daar is ingericht is bijna een exacte kopie van de zaal in het Hengelose stadhuis. De marmeren tafel waar de trouwambtenaar en het bruidspaar aan plaatsnemen, moest met twaalf man worden getild maar is op de juiste plek weer neergezet. Ook de speciale lampen uit het stadhuis zijn verhuisd en weer opgehangen in de gang naar de trouwzaal en in de zaal zelf.

Hoofdingang
De trouwauto reed dinsdagmiddag binnen aan de kant van de Marskant. Van daaruit wandelde het echtpaar om het pand heen, om via de hoofdingang aan de Deldenerstraat naar binnen te gaan. Voor aanwezigen in een rolstoel was een speciale baan beschikbaar.

poll

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

Hulsbeek gaat papieren zakken uitdelen om zwerfafval tegen te gaan

  • Belachelijk, met hetzelfde gemak gooi je het in de prullenbak (24%)
  • Goed idee, dat zorgt ongetwijfeld voor minder zwerfafval (16%)
  • Laten ze boetes uitdelen in plaats van papieren zakken (60%)
1429 stemmen