Studenten van het University College in 2015
Volledig scherm
Studenten van het University College in 2015 © Lars Smook

Eerste lichting studenten University College Twente zwaait af

ENSCHEDE - De eerste lichting studenten die de honours bacheloropleiding Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS) aan het University College Twente gevolgd heeft zwaait af. De twintig studenten ontvangen zaterdag 25 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst hun diploma. 

En dat papiertje verschaft hen toegang tot de beste universiteiten, stelt professor Jennifer Herek, Dean van het University College van de Universiteit Twente. "Deze internationale topstudenten zijn al verzekerd van prestigieuze masteropleidingen aan gerenommeerde universiteiten. De ATLAS studenten hebben door de combinatie van technologie en sociale wetenschappen een unieke en brede kijk op maatschappelijke problemen."

Op grens van bèta en gamma
Met de start van de speciale bacheloropleiding ATLAS kreeg het University College Twente in 2013 vorm. De geselecteerde studenten krijgen projectgericht onderwijs op de grens van bèta- en gammawetenschappen. Uniek in Nederland, stelt Herek. Multidisciplinaire opleidingen aan andere university colleges laten techniek en technologie veelal buiten beschouwing. 

Studenten laten ATLAS zien
De dag voorafgaand aan de diploma-uitreiking is er een ATLAS expo op de campus. In een expositie en een aantal workshops presenteren de ongeveer 80 studenten hun projecten. Aanmelden kan hier.  

poll

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

Droomhuis Holtens stel paar uur voor tekenen koopcontract verkocht aan een ander

  • Dat is knap lullig voor het stel (10%)
  • Een huis is pas van jou als je het contract getekend hebt (12%)
  • De makelaar had ten minste open kaart kunnen spelen (78%)
1240 stemmen